Keksy Lilinka

Suroviny

200 g celozrnná pšeničná múka

50 g bravčová masť

90 ml vody (približne)

Postup:

Predhrejeme si rúru na 160 - 180 °C. Zmiešame dôkladne všetky suroviny dohromady a vypracujeme vláčne cesto. Cesto vyváľkame na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme malé sušienky, napríklad v tvare kociek. Vykrojené sušienky položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v rúre asi 30 minút.

Tip na záver:  

  • Vytlačte do cesta pomocou vidličky malé dierky. Keksíky sa lepšie prepečú. 
  • Toto cesto je skvelým základom pre vaše vlastné výtvory. Môžete do neho pridať napr. strúhanú mrkvu, mleté oriešky, strúhaný syr, mletú hovädziu pečeň alebo drveného tuniaka.
  • S použitím pohánkovej múky budú sušienky dokonca aj bezlepkové.

Uchovávané v bavlnenom vrecúšku alebo v plechovej dóze vydržia 2 - 3 týždne.

 

 

 

Pečiete svojim miláčikom? Váš recept na našej stránke chýba? Pošlite ho spolu s fotografiou na info@domacezvieratko.sk a my ho uverejníme.

 

 

 

 

Zdroj: Daniela Podolcová

Pokiaľ máte nejaké otázky alebo pripomienky, tak budeme radi, keď ich napíšete do komentárov pod článkom. Ak sa vám článok páčil, dajte mu páči sa mi a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a kolegami.