Sušené bravčové ušká

Kuracie, divina, hovädzie, bravčové, rybičky, takmer všetko sa dá sušiť. Je to 100% mäsko pre psíka a obrovská pochúťka. Dnes Vám predstavíme spôsob, ako si sami môžete doma spraviť sušené bravčové uši pre Vášho miláčika.

Postup:

V mäsiarstve si vypýtame bravčové uši. Niekde Vám ich dajú zadarmo, niekde za nízku cenu. Umyjeme si ich. Dáme si ich na plech do trúby, ktorú si nadstavíme zhruba na 50 - 80 stupňov. Trúbu treba nechať pootvorenú, dajte si medzi dvierka,  ak vám nedržia samé, utierku, drievko, alebo korok. Počkáme na odparenie všetkej vody, necháme vychladnúť a uskladníme.

Tento postup sa dá použiť aj na kuracie drápy, krky, hovädzie uši, chvosty a tiež aj na plátky mäsa.

Poprípade ak má niekto údiareň, môže si spraviť pre svojich maznáčikov tieto pochutinky aj údené.

 

 Pečiete svojim miláčikom? Váš recept na našej stránke chýba? Pošlite ho spolu s fotografiou na info@domacezvieratko.sk a my ho uverejníme. 

 

Zdroj: Internet, Upravil: Daniela Podolcová, Foto: internet

Pokiaľ máte nejaké otázky alebo pripomienky, tak budeme radi, keď ich napíšete do komentárov pod článkom. Ak sa vám článok páčil, dajte mu páči sa mi a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a kolegami.