Suroviny
1 hrnček pšeničnej múky
1 hrnček nastrúhaného syra
1 PL zmäknutého masla
1 hrnček mlieka
Postup
Zmiešame múku a syr, potom pridáme maslo. Do zpracovanej hmoty postupňe prilievame mlieko, kým nezískame tuhé a nelepkavé cesto (možno nebudeme potrebovať celý hrnček mlieka, záleží na savosti múky). Z cesta urobíme tenký válček a nakrájame ho na kolieska. (môžete vykrajovať aj pomocov foriem) Kolieska ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a niekoľko minút pri 180 °C, než keksy zrožovejú. Necháme ich vychladnúť a uchovávame ich v chladničke, aby zostali dlho čerstvé.
Tip: Keď sa vám valček cesta zle krája, nechajte ho na chvíľu stuhnúť v mrazáku.
Pečiete svojim miláčikom? Váš recept na našej stránke chýba? Pošlite ho spolu s fotografiou na info@domacezvieratko.sk a my ho uverejníme.
Zdroj: Daniela Podolcová, Foto: ilustračné
Pokiaľ máte nejaké otázky alebo pripomienky, tak budeme radi, keď ich napíšete do komentárov pod článkom. Ak sa vám článok páčil, dajte mu páči sa mi a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a kolegami.